Na akú prácu sa hodím?

Otázku „na akú prácu sa hodím?“ si kladie veľa ľudí každý deň. Voľba povolania je jedným z najvážnejších životných rozhodnutí.

Práca ktorá vás bude baviť, vás naplní radosťou a pocitom úspechu. Bolo štatisticky dokázané, že ľudia, ktorý robia svoju prácu radi, zarábajú viac.

Kedy zmeniť prácu?

Zmena práca je veľkým krokom pre každého z nás. Platové ohodnotenie nie je vždy na prvom mieste. Ak každé pondelkové ráno pozeráte do kalendára kedy je najbližší voľný deň, mali by ste uvažovať nad zmenou povolania. Nikdy nie je neskoro!

Aj keď výpoveď v práci, spôsobí šok vo vašom živote, po tom čo začnene robiť ideálnu povolanie pre váš typ osobnosti, nebude ľutovať.

Ideálne povolanie? Ako ho zistím?

Aj keď pravdepodobne máte vysnívané povolanie, je možné, že by vás nenaplnilo pocitom zadosťučinenia a neurobilo vás štastným. Dobrým nápadom je poradiť sa o tejto voľbe so psychológom. Nie každý má čas a peniaze na návštevu u psychológa. Stránka vám RIASEC.sk ponúka možnosť urobiť si Hollandov psychotest. Tento test osobnosti je uznávaný americkými psychológmi a napovie vám, ktorým smerom sa vybrať pri výbere povolania.

Test RIASEC pozostáva z 30 otázok
Urobiť test
Zisti svoj typ osobnosti teraz a začni robiť prácu ktorá ťa bude baviť.